Terug
-
Women Leadership Programme

Women Leadership Programme

Het Women Leadership Programme is een uniek leiderschapsprogramma voor talentvolle vrouwen met maatschapspotentie en zo’n 6-16 jaar ervaring in de advocatuur. Het programma is in zeer nauwe samenwerking met de grootste advocatenkantoren van Nederland ontwikkeld.

Inspirerend leiderschap

In tien bijeenkomsten ga je aan de slag met de bouwstenen van inspirerend leiderschap in de juridische wereld. Denk aan ondernemerschap, personal branding en emotionele intelligentie. Je krijgt een persoonlijke mentor in de vorm van een rolmodel uit de advocatuur. Deze mentor geeft je tips om je carrière in de advocatuur in de voor jou juiste richting te sturen.

In het kort:

  • Training, coaching en inspiratie
  • 10 intensieve sessies (inclusief 1 overnachting en 2 diners)
  • Een prominente topadvocaat als persoonlijke mentor

Oud-deelnemers aan het woord

Carlijn van Rest is advocaat bij Hogan Lovells, Amsterdam. Ze vertelt over haar ervaringen en hoe ze nieuwe inzichten en vaardigheden inzet in haar dagelijkse praktijk.
Lees hier het interview met Carlijn van Rest.  

Vivian van der Kuil is sinds 2018 partner bij het AKD. Zij is werkzaam binnen de praktijkgroep Transport & Energy. 
Lees hier het interview met Vivian van der Kuil

Marielle Daudt, partner bij Jones Day, vertelt over haar ervaring met het Women Leadership Programma (WLP). Ooit volgde zij zelf het WLP, nu helpt ze als mentor WLP aanstormend vrouwelijk talent.
Lees hier het interview met Marielle Daudt

Juliana Dantas is partner corporate tax en hoofd van de Latin America Desk bij Baker McKenzie in Amsterdam. Ze nam deel aan zowel het nationale als het internationale Women Leadership Programme (WLP) van OSR.
Lees hier het interview met Juliana Dantas

Women Leadership Programme

In een kleine groep werk je vanuit verschillende invalshoeken en op verschillende terreinen intensief aan jouw leiderschapsontwikkeling. Dit doe je onder leiding van topadvocaten die een voorbeeldrol vervullen in de advocatuur. Hun ervaring zorgt voor een optimale aansluiting op de praktijk. Een groot deel van de vrouwelijke topadvocaten in Nederland werkt mee aan dit programma. Hierdoor heeft het een ongekend netwerkkarakter: de uitwisseling van ervaringen met vakgenoten en met vrouwelijke topadvocaten en bestuurders speelt een belangrijke rol in de bijeenkomsten.

Brochure Women Leadership Programme

Het Women Leadership Programme is een inspirerend leiderschapsprogramma voor vrouwelijke high-potentials met maatschapsotentie. 

Carolien Kattenpoel is de grondlegger van het WLP: ‘Geweldig om te zien hoe de deelnemers zich ontwikkelen van excellent juridisch professional naar een zelfbewuste en ondernemende leider. In de veranderende juridische wereld erg welkom!’

Je kunt hier de brochure van Women Leadership Programme downloaden.