Het Europese inreisverbod
Tijdens de actualiteitencursus gaan de docenten in op wat een inreisverbod is, hoe je eraan komt en hoe je het voorkomt. Ook wordt er aandacht besteed aan verblijfsprocedures die je nog kunt voeren als je cliënt een inreisverbod heeft. Daarmee samenhangend gaan we ook in op signaleringen in het Schengeninformatie systeem, de ongewenst-verklaring, terugkeerbesluit en vertrektermijn en rechtsmiddel(en) tegen het inreisverbod.
Het Europese inreisverbod is een administratieve maatregel om ongewenste vreemdelingen uit Nederland te weren. Het terugkeerbesluit dat aan illegale vreemdelingen opgelegd kan worden, kan gecombineerd worden met een inreisverbod. Een illegale vreemdeling die niet binnen de in het terugkeerbesluit gestelde termijn vertrekt, kan een inreisverbod opgelegd krijgen voor maximaal vijf jaar. Wie ondanks het inreisverbod in Nederland blijft is strafbaar. Ook kan het inreisverbod na het verlopen van de vrijwillige vertrektermijn, dus bij latere beslissing, opgelegd worden. Alle in en outs van het inreisverbod komen in deze cursus aan de orde.
Wat is de doelgroep?
De cursus is interessant voor advocaten met de specialisatie vreemdelingenrecht en/of asielrecht en overheidsjuristen.
Wat is de cursusvorm?
De actualiteitencursus bestaat uit een bijeenkomst van een middag waarin zowel actuele rechtspraak als verschillende verblijfsprocedures aan de orde komen.
Wie is de docent?
Wat leer je tijdens de actualiteitencursus inreisverbod en ongewenstverklaring?
Na afloop van deze cursus:
- ben je op de hoogte van actuele rechtspraak over het inreisverbod en de nationale ongewenstverklaring
- weet je welke verblijfsprocedure je cliënt kan voeren ondanks dat een inreisverbod op hem/haar van toepassing is.
Wat ontvang je na afronding van de actualiteitencursus inreisverbod en ongewenstverklaring?
Na afloop van de cursus ontvang je:
- 4 NOvA PO-punten;
- bewijs van deelname.