Jeugdwet na 1 januari 2015
In de basiscursus Jeugdwet neemt de docent Lieske de Jongh, rechter bij de Rechtbank Gelderland, je mee in de maatregelen van de kinderbescherming die gewijzigd zijn door de komst van de jeugdwet in 2015. De Jeugdwet stelt hoge eisen aan de uitvoering en aan de juridische deskundigheid van de uitvoerders.
Uitvoering jeugdwet
Naast de Jeugdwet hebben ook wetswijzigingen op verwante terreinen hun invloed op de uitvoering. Hierbij kun je denken aan de wijzigingen van de kindregelingen, de Wet langdurige zorg (Wlz) en de wijzigingen in de Wajong.
Daarnaast moet bij de uitvoering van de Jeugdwet rekening worden gehouden met complex overgangsrecht en met het feit dat veel cliënten er door de wijzigingen op achteruit zijn gegaan met als gevolg dat er veel bezwaarschriften worden ingediend.
Al met al een wijziging in het sociaal domein die zich eens in de twintig jaar voordoet! Na deze cursus ben je helemaal voorbereid op deze wijzigingen.
Wat is de doelgroep?
De cursus Jeugdwet is ontwikkeld voor gemeentejuristen, advocaten en andere juridische professionals die in hun werk te maken krijgen met de Jeugdwet.
Wat is de cursusvorm?
Deze cursus bestaat uit een bijeenkomst van één dag.
Wie is de docent?
Wat leer je tijdens de basiscursus Jeugdwet?
Na afloop van deze cursus:
- Kun je de opbouw van de Jeugdwet uitleggen
- Weet je hoe gemeenten de verlening van jeugdzorg kunnen invullen
- Kun je benoemen welke andere organisaties die een rol spelen bij de uitvoering van de Jeugdwet
- Kun je de relatie met andere wetten uitleggen
Wat ontvang je na afronding van de basiscursus Jeugdwet?
Na afronding ontvang je:
- Deze cursus is door de NOvA en het MfN erkend als PE-cursus en levert je 5 PO-punten op.
- bewijs van deelname