Inzichten, strategische tips en praktijkvoorbeelden om effectiever te procederen in arbeidsgeschillen
Als procederend jurist of procesvertegenwoordiger in het arbeidsrecht streef je ernaar om zo effectief mogelijk te procederen. Dat levert het beste resultaat op voor jouw client. Maar hoe haal je alles uit een procedure en welke strategie kies je? Deze praktisch ingestoken cursus gaat je daarbij helpen.
De docenten van deze cursus zijn beiden kantonrechter en weten als geen ander wat er goed, maar zeker ook, wat minder goed gaat in arbeidsprocedures. Zij behandelen in deze cursus onderwerpen met betrekking tot de voorfase, de mondelinge behandeling en de executiefase, waarvan zij uit eigen ervaring constateren dat procesvertegenwoordigers deze onderwerpen onbenut laten of foutief inzetten.
Ook krijg je gedurende de cursus diverse tips en trucs met betrekking tot de processtrategie en komt ook de actuele stand van zaken op het gebied van het arbeidsprocesrecht aan bod.
Wat is de doelgroep?
Deze cursus is ontwikkeld voor juristen en procesvertegenwoordigers die al enige ervaring hebben in het voeren van arbeidsrechtprocedures. Basiskennis van het arbeids(proces)recht is vereist. Beschik je nog niet over deze basiskennis? Kijk dan naar onze Basisopleiding arbeidsrecht.
Wat is de cursusvorm?
De cursus bestaat uit een bijeenkomst van een dag. Kennisoverdracht wordt afgewisseld met voorbeelden uit de praktijk van de docenten, casuïstiek en discussie.
Wie zijn de docent(en)?
Peter Jansen
Ellen de Groot is kantonrechter bij de rechtbank Gelderland en raadsheerplaatsvervanger bij het gerechtshof Amsterdam. Ellen de Groot was in het verleden werkzaam als advocaat en was ook als universitair docent verbonden aan de Radboud Universiteit Nijmegen.
Wat leer je tijdens de cursus effectief procederen in het arbeidsrecht?
Na afloop van deze cursus:
Wat ontvang je na afronding van de cursus?
Na afronding ontvang je:
- 5 J PO-punten. Deze cursus is door de NOvA erkend als PE-cursus;
- Een certificaat.