Hulp nodig? 030 - 231 53 14
Ons kantoor is op werkdagen geopend van 8:00 tot 17:00.
Terug
Women Leadership Programme **
-

Women Leadership Programme **

v.a. € 5.995,- (excl. btw)

  • Met veel aandacht voor de actualiteit en toegesneden op de juridische praktijk!
45
Informatie Women Leadership Programme Leiderschapsontwikkeling voor talentvolle vrouwen in de advocatuur
Het Women Leadership Programme (WLP) is een uniek leiderschapsprogramma voor talentvolle vrouwen in de advocatuur. Je bent een advocaat met maatschapspotentie, je hebt zo’n zes tot twaalf jaar ervaring en je bent klaar voor een volgende stap. Met dit programma werk je aan jouw leiderschapsontwikkeling. Ons Women Leadership Programme is ontwikkeld in zeer nauwe samenwerking met de grootste advocatenkantoren van Nederland.

In een kleine groep werk je vanuit verschillende invalshoeken en op verschillende terreinen intensief aan jouw leiderschapsontwikkeling. Dit doe je onder leiding van vrouwelijke topadvocaten die een voorbeeldrol vervullen in de advocatuur. Hun ervaring in de advocatuur zorgt voor een optimale aansluiting op de praktijk. Een groot deel van de vrouwelijke topadvocaten in Nederland werkt mee aan dit programma. Hierdoor heeft het een ongekend netwerkkarakter: de uitwisseling van ervaringen met vakgenoten en met vrouwelijke topadvocaten en bestuurders speelt een belangrijke rol in de bijeenkomsten.

In deze opleiding vind je je eigen leiderschapskracht. Vanuit die kracht ontwikkel je je sterke en minder sterke punten om zo binnen de advocatuur carrière te kunnen maken. De nadruk tijdens dit leiderschapsprogramma ligt op eigen verantwoordelijkheid: je leert zelf kansen te creëren en te ontwikkelingen in je loopbaan. Jezelf zichtbaar maken, focussen en leiderschap tonen (onder andere in acquisitie en door personal branding) zijn thema’s die tijdens het programma aan de orde komen.

Cursusvorm en groepsgrootte
Dit programma bestaat uit tien bijeenkomsten van elk een dag. Aan het opleidingsprogramma kunnen maximaal twaalf vrouwen deelnemen. Bij deze groepsgrootte is het mogelijk zeer intensief te werken en een optimaal leerrendement te bereiken.

Docenten
Betrokken zijn o.a. de volgende topadvocaten:
- Mirjam de Blécourt, Juliana Dantas, Cynthia de Witt Wijnen - Baker & McKenzie
- Heleen Kersten, Judica Krikke, Anna Collignon - Stibbe
- Petra Zijp, Teska van Vuren - Nauta Dutilh
- Joost Linneman, Eva Knipschild - Kennedy van der Laan
- Hermine Voûte, Nelleke Krol, Kitty Lieverse, Kim Lucassen - Loyens Loeff
- Tineke Kothe - Clifford Chance
- Frederieke Leeflang, Cornelie Arnouts, Eugenie Nunes - Dentons Boekel
- Maryse Mesu-Abbekerk, Wemmeke Wisman - Pels Rijcken
- Daphne Bens - DLA Piper
- Nicolien van den Biggelaar - De Brauw Blackstone Westbroek
- Marielle Daudt, Irene Vermeeren - Jones Day
- Mary de Gaay Fortman, Martine Bijkerk, Kirsten Berger - Houthoff
en vele anderen.

Ook werken er verschillende inhoudelijke deskundigen mee: diverse (executive) coaches, trainers, management consultants, bestuursadviseurs, en daarnaast ook een imagoconsultant, klanttevredenheidsdeskundige, CFO/financieel manager en een marketing & branding expert.

Download hier de brochure .

Planning
De eerste bijeenkomst duurt ongeveer 1,5 dag, inclusief diner en overnachting. Daarna is er telkens één bijeenkomst per maand met uitzondering van de zomervakantie.

Reacties van deelnemers

- 'Elke sessie kreeg ik meer zelfinzicht. Ik zit nu veel meer zelf aan het stuur, ben helderder in mijn communicatie en minder bezig met wat anderen van mij vinden.'
- ‘Deze opleiding heeft mij wakker geschud. Sindsdien ben ik veel bewuster bezig met mijn carrière.’
- ‘Iedereen die in de fase zit voor het partnerschap heeft hier iets aan.’
- ‘Aanvankelijk was ik zo gefocust op mijn werk dat ik me niet bewust bezig hield met het partnertraject. Nu weet ik dat ik me ook op andere fronten moet profileren.’
- ‘Ook als je niet in de advocatuur werkzaam zou zijn, is zo’n programma zinvol omdat het enorm bijdraagt aan je persoonlijke ontwikkeling.’

Kosten
De kosten voor 10 bijeenkomsten inclusief divers studiemateriaal, assessment, overnachting, lunches en diners zijn € 5.995,-.

Na afronding ontvang je:
- 45 NJ PO NOvA-opleidingspunten. Deze cursus is door de NOvA erkend als PE-cursus.

Lees hier het interview met Vivian van der Kuil over haar ervaringen met het WLP.
Programma Women Leadership Programme Inhoud
Het programma duurt ongeveer één jaar: tien bijeenkomsten van maart tot en met december 2020. We beginnen met een tweedaagse bijeenkomst (inclusief diner en overnachting).

Onderwerpen

- Inleiding Leiderschap
- Leiderschapsontwikkeling & empowerment
- Overtuigend presenteren & imago building
- Financieel leiderschap
- Vitaliteit & Work life balance is business
- Leidinggeven & management
- Legal Business Development
- Onderhandelen op hoog niveau
- Authentiek leiderschap
- Effectief en duurzaam leiderschap

Coaching
Naast het plenaire programma bieden we je ook de mogelijkheid om in een een-op-eengesprek met een deskundige coach aan de slag te gaan met je ontwikkeling. De coach helpt bij het maken van optimale keuzes en functioneren door een juiste balans tussen persoonlijke, professionele en organisatiedoelstellingen. Je beslist zelf wanneer je tijdens de loop van het programma van deze gesprekken gebruik maakt.

Persoonlijke mentor
Je krijgt een persoonlijke mentor in de vorm van een rolmodel uit de advocatuur. Deze mentor geeft je tips om je carrière in de advocatuur in de voor jou juiste richting te sturen.
Minstens twee en maximaal vier keer per jaar heb je een persoonlijk gesprek met je mentor. In deze bijeenkomsten kunnen naar wens allerlei onderwerpen aan de orde worden gesteld, zoals procedure partnertoetreding, organisatiecultuur, arbeidscultuur of dynamiek in de organisatie.

Digitale leeromgeving
Naast de bijeenkomsten maken we ook gebruik van de mogelijkheden van de techniek van nu. Al het cursusmateriaal en bijvoorbeeld routebeschrijvingen zijn daarom altijd online toegankelijk via onze digitale leeromgeving.

Hulp nodig?

030 - 231 53 14 08:00 - 17:00

Gerelateerde cursussen

International Women Leadership Programme**a
9,9
NOvA 30 NJ (PO)
€ 5795,-
vooraankondiging